Islamisti vypálili na Damask najmenej 38 rakiet

NETKY.SK • 26 Január 2015, 08:35 • 2 min
Islamisti vypálili na Damask najmenej 38 rakiet

BEJRÚT - Obyvatelia sýrskej metropoly Damask zažili dnes mimoriadne intenzívne ostreľovanie zo strany islamistických povstalcov, ktorí na mesto odpálili minimálne 38 rakiet alebo mínometných granátov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa správ aktivistov prišlo o život najmenej sedem ľudí, uviedla agentúra Reuters, podľa ktorej išlo o najintenzívnejší útok na Damask za viac než rok.
      

Ako informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), za útokom stojí povstalecká skupina Armáda Islamu, podporovaná Saudskou Arábiou, operujúca na predmestí Ghúta východne od Damasku.

 

Skupina už predtým varovala, že podnikne odvetný útok za nedávne nálety sýrskeho letectva na Ghútu, ktoré si vyžiadali vyše 40 mŕtvych. Medzi obeťami dnešného ostreľovania sú podľa SOHR piati civilisti a dvaja vojaci. Ďalších najmenej 45 ľudí utrpelo zranenia.
      

Dlhodobá situácia v Damasku zostáva - v porovnaní s ostatnými časťami Sýrie zmietanými občianskou vojnou - relatívne pokojná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies