Islamisti sa v Nemecku vyhrážali policajtovi priamo pred jeho bydliskom

NETKY.SK • 30 Január 2018, 06:49 • 2 min
Islamisti sa v Nemecku vyhrážali policajtovi priamo pred jeho bydliskom

DÜSSELDORF - V Nemecku sa stal prvý prípad, keď zrejme islamisti ohrozovali príslušníka Spolkovej polície priamo pred jeho bydliskom.

slovakia

left justify in out

Podrobnosti o incidente z 26. januára sú uvedené v dôvernom dokumente, ktorý vypracovalo prezídium Spolkovej polície (Budespolizei).

 

Podľa neho si na policajta pred jeho domom v spolkovej krajine v Severné Porýnie-Vestfálsko počkali dvaja muži, ktorí sa tam priviezli v čiernom mercedese triedy S. Dvojica sa mu mala vyhrážať slovami: "Prestaň našich bratov posielať letecky domov". Policajt utiekol do svojho bytu, pričom muži ho chceli muži nasledovať - zabránil im v tom však jeho pes.

 

Na základe zovňajšku - mali husté brady - sa policajt domnieva, že muži patrili "k islamistickému spektru". Oblečené mali voľné nohavice nad členky a dlhé košele.

 

Dva dni pred incidentom policajt sprevádzal let s 19 Afgancami deportovanými do Kábulu. Po tejto udalosti vyvstala otázka, či príslušníci Spolkovej polície môžu byť primerane chránení. Šéf jej odborového zväzu Ernst Walter novinám povedal, že je dôležité, aby policajti a ich rodiny "boli chránené a nežili v strachu" len preto, že si robia svoju prácu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona