Islamisti pred ústupom z Manbidžu podmínoval takmer všetko, míny zabili takmer 70 ľudí vrátane detí

NETKY.SK • 26 Október 2016, 13:03 • 2 min
Islamisti pred ústupom z Manbidžu podmínoval takmer všetko, míny zabili takmer 70 ľudí vrátane detí

BEJRÚT - Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) dnes informovala, že podomácky vyrobené pozemné míny nastražené v severosýrskom meste Manbidž a jeho okolí príslušníkmi jednotiek džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) zabili alebo zranili stovky civilistov. Medzi obeťami sú aj deti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

HRW vo svojej dnes zverejnenej správe uvádza mená 69 civilistov, z toho 19 detí, ktorí prišli o život pri výbuchu mín nastražených v školách, domoch a na cestách mesta Manbidž a jeho okolí. K týmto obetiam na životoch a desiatkam zranených došlo počas bojov o mesto Manbidž od IS a krátko po jeho obsadení kurdskými polovojenskými jednotkami v auguste tohto roka.

 

Námestník riaditeľa HRW pre mimoriadne situácie Ole Solvang vo vyhlásení uviedol, že IS pred svojím odchodom "podmínovala (v meste Manbidž) hádam takmer všetko". IS mesto ovládol pred dvoma rokmi, keď sa zmocnil rozsiahleho územia v Sýrii i susednom Iraku a vyhlásil tam svoj kalifát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies