Islamisti považujú Nemecko za významnejší terč pre svoje útoky

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 08:30 • 2 min
Islamisti považujú Nemecko za významnejší terč pre svoje útoky

BERLÍN - Nemecko sa v priebehu minulého roka stalo pre džihádistov zo skupiny Islamský štát (IS) významnejším cieľom ako predtým.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej vyplýva z dnešného vyjadrenia najvyššieho predstaviteľa nemeckého Spolkového úradu pre ochranu ústavy (BfV) Hansa-Georga Maassena, Nemecko sa pri výbere cieľov IS posunulo podstatne vyššie. Ohrozenie krajiny zostáva naďalej vysoké. Potenciál islamistov pripravených páchať násilné trestné činy v Nemecku neustále rastie, medzičasom je týchto osôb takmer 1600, dodal Maassen.

 

Situáciu v tejto oblasti ilustruje aj značný počet podnetov od občanov a ich vysoká hodnota. Množstvo podnetov upozorňujúcich na nešpecifikované ohrozenie sa od roku 2013 strojnásobilo a počet telefonátov na linku určenú pre upozornenia týkajúce sa teroru islamistov sa vlani v medziročnom porovnaní zvýšil na viac ako dvojnásobok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona