Islamisti podnikli ďalší útok na východnú časť Damasku

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 12:59 • 2 min
Islamisti podnikli ďalší útok na východnú časť Damasku

BEJRÚT - Islamistickí vzbúrenci dnes opäť zaútočili na pozície sýrskych vládnych síl vo východnej časti metropoly Damask, kde sa nadránom rozpútali intenzívne boje.

slovakia

left justify in out

Podľa ľudskoprávnej organizácie SOHR mimoriadne ťažké boje prebiehajú v okolí elektrárne, v centre damaskej štvrti Džubár, ako aj v jej okrajových častiach.

 

Hovorca islamistickej skupiny Fajlak ar-Rahmán pre agentúru DPA uviedol, že sa začala druhá etapa bitky o severnú časť Džubáru.

 

"Podarilo sa nám dobyť späť všetky pozície, z ktorých sme museli pod intenzívnou delostreleckou paľbou v pondelok ustúpiť," uviedol hovorca skupiny Fajlak ar-Rahmán, pričom dodal, že opoziční bojovníci sa prebíjajú k dôležitému dopravnému uzlu.

 

V nedeľu sa militantom z aliancie vedenej skupinou Džabhat Fatah aš-Šám podarilo obsadiť viacero budov v Džubáre a následne postúpila západ smerom k námestiu Abbásovcov, ktoré sa nachádza neďaleko centra Damasku.

 

Podľa sýrskej štátnej televízie sa vládnym silám podarilo postup vzbúrencov vo východnej časti Damasku zastaviť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies