Islamisti mali vo Francúzsku prístup do jadrových elektrární!

NETKY.SK • 7 Júl 2018, 16:32 • 2 min
Islamisti mali vo Francúzsku prístup do jadrových elektrární!

PARÍŽ - Vo Francúzsku zverejnili správu o zabezpečení miestnych jadrových elektrární. Podľa všetkého, do niektorých z nich mali prístup osoby zo zoznamu sledovaných džihádistov.

slovakia

left justify in out

Parlamentná komisia uskutočnila 83 auditov a 7 návštev elektrární a zverejnila výsledok, píše server ledauphine.com. Prieskum prebehol kvôli incidentu z novembra 2017, pri ktorom sa členovia Greenpeace bez problémov dostali do elektrárne Cruas/Meysse.

 

„Vyšetrovanie francúzskych subdodávateľov, ktorí pracujú vo vnútri jadrových elektrární, dopadlo dobre. Avšak ohľadom zahraničných subdodávateľov sú výsledky šokujúce. Do elektrární mali prístup ľudia zo Zoznamu S,“ tvrdí správa.

 

Zoznam S používajú bezpečnostné úrady pre jednotlivcov, ktorí sú vážnou hrozbou pre národnú bezpečnosť. S ako „securite“.

 

Vzhľadom na nedávny  článok uverejnený na serveri lexpress.fr, ktorý popisoval vyšetrovanie chystaného útoku na jadrovú elektráreň vo Francúzsku, bolo nebezpečenstvo vysoké.

 

A v žiadnom prípade nemizne. Multikultúrne Francúzsko má v sebe piatu kolóniu, ktorá sa môže tváriť lojálne, ale tiež môže zaútočiť, keď to nebude nikto čakať, píše server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies