Islamisti dosiahli územné zisky v Golanských výšinách

NETKY.SK • 6 September 2014, 08:16 • 2 min
Islamisti dosiahli územné zisky v Golanských výšinách

DAMASK - Islamskí militanti z Frontu an-Nusra a Islamských brigád v piatok v bojoch so sýrskymi vládnymi jednotkami dosiahli územné zisky v oblasti Golanských výšin neďaleko izraelskej hranice. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrske observatórium pre ľudské práva so sídlom v Londýne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Islamisti obsadili dve vyvýšeniny v centre mesta Kunajtra, ktoré bolo v ostatných dňoch dejiskom bojov medzi džihádistami a vládnymi silami. K postupu militantov došlo po útoku sýrskych jednotiek, ktoré sa snažili znovu dobyť stratené pozície. Vládne oddiely podľa observatória bombardovali predmestie Kunajtry, pričom zabili najmenej 16 militantov. Pri leteckom útoku v provincii Dajr az-Zúr v noci na piatok zahynulo 18 islamistov, vrátane jedného amerického občana.

 

Samozvanému Islamskému štátu sa za uplynulé mesiace podarilo získať rozsiahle územia najmä na severu Iraku a na východe Sýrie. Spojené štáty vo štvrtok vyjadrili obavy, že ak v Sýrii ostali nejaké chemické zbrane, ktoré vláda nepriznala pred medzinárodným spoločenstvom, mohli by sa dostať do rúk militantov. "Môžeme si iba predstavovať, čo taká skupina spraví, ak sa zmocní takejto zbrane," vyhlásila veľvyslankyňa USA pri OSN Samantha Powerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona