Islam sa stáva najobľúbenejším náboženstvom medzi mládežou vo Veľkej Británii

NETKY.SK • 30 Marec 2018, 08:00 • 2 min
Islam sa stáva najobľúbenejším náboženstvom medzi mládežou vo Veľkej Británii

LONDÝN - Islam je v Británii v obľúbenosti teraz už len jeden percentuálny bod za anglikánskou cirkvou medzi ľuďmi vo veku 16 až 29 rokov. Ukazuje to nová štúdia.

slovakia

left justify in out

Nejde o závratné čísla, pretože náboženstvo je v západnom svete medzi pôvodnou populáciou na ústupe. Najobľúbenejšie náboženstvo v Británii reprezentované anglikánskou cirkvou zdieľa len 7 percent mladých vo veku 16 až 29 rokov a islam je obľúbený u 6 percent. Pokiaľ však bude tento trend pokračovať, islam sa v tejto vekovej skupine stane dominantným náboženstvom.

 

Bude síce ešte trvať, kým moslimovia medzi mladou generáciou preskočia všetkých kresťanov, ale Británia k tomu smeruje. V súčasnosti sa len 21 percent mladých Britov identifikujú ako kresťania.

 

Významný je odklon od náboženstva medz kresťanmi a pomerne malý odklon od náboženstva medzi moslimami. Až 20 percent ľudí, ktorí o sebe tvrdia, že nemajú žiadne náboženstvo, pochádzalo z nábožensky založených rodín. Sedem osmín týchto ľudí odišlo od kresťanstva a len len jedno percento od Islamu. To znamená, že pri moslimoch v Británii je ďaleko menšia pravdepodobnosť, že opustia svoje náboženstvo, ako u kresťanov.

 

Len ako doplnok potom slúži štatistika pôrodnosti, keď moslimské ženy v Británii majú v priemere 2,9 dieťaťa, kým nemoslimské ženy iba 1,9 dieťaťa.

 

To sú jednoduché počty, píše server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies