Isinbajevová členkou MOV, hoci nie bez odporcov

NETKY.SK • 22 August 2016, 08:44 • 2 min
Isinbajevová členkou MOV, hoci nie bez odporcov

RIO DE JANEIRO - Ruskú už iba bývalú atlétku Jelenu Isinbajevovú v nedeľu schválili ako novú členku Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Vo štvrtok sa táto olympijská víťazka v skoku o žrdi z Atén 2004 a Pekingu 2008 stala na základe hlasovania účastníkov Hier XXXI. olympiády v Riu de Janeiro spolu s ďalšími troma športovcami na nasledujúcich osem rokov členkou príslušnej komisie MOV.

slovakia

left justify in out

Na to, aby sa spolu s maďarským plavcom Dánielom Gyurtom, nemeckou šermiarkou Brittou Heidemannovou a stolným tenistom Rju Sung-minom z Kórejskej republiky mohla Isinbajevová stať členkou MOV, musela prejsť hlasovaním. Za jej prijatie bolo 45 členov, nesúhlasné stanovisko prejavilo 23 oprávnených, dvaja sa zdržali voľby.

Prezident MOV Thomas Bach využil svoje právo a dodatočne navrhol za členku aj novozélandskú jazdkyňu bikrosu Sarah Walkerovú, ktorá vo voľbách členov komisie športovcov skončila piata. Na rozdiel od Isinbajevovej - rovnako ako Gyurta (70:1), Heidemannová (68:3) a Rju Sung-min (69:3) - prešla hlasovaním hladko, a to pomerom 67:3. Päticu vrátane Rusky oficiálne predstavia v nedeľu 21. augusta na záverečnom ceremoniáli OH 2016 v Riu de Janeiro.

Isinbajevová v piatok oznámila ukončenie svojej športovej kariéry. V Brazílii nemohla štartovať vzhľadom na plošný dištanc pre ruských atlétov (s výnimkou diaľkarky Darie Klišinovej) od Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) pre štátom organizovaný aj krytý doping v Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies