IS zverejnil 100 fotiek a mená amerických vojakov: Vyzývajú bratov sídliacich v Amerike na ich zabitie

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 11:36 • 2 min
IS zverejnil 100 fotiek a mená amerických vojakov: Vyzývajú bratov sídliacich v Amerike na ich zabitie

WASHINGTON - Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) zverejnila na internete mená, adresy a fotografie stovky príslušníkov americkej armády a vyzvala svojich "bratov sídliacich v Amerike", aby ich zabili. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie Pentagónu.

slovakia

left justify in out

Rezort americkej obrany sa po zverejnení týchto informácií na internete začal prípadom okamžite zaoberať.

"Nemôžem potvrdiť hodnovernosť tejto informácie, ale preverujeme to," uviedol v sobotu nemenovaný predstaviteľ amerického ministerstva obrany. "Našim zamestnancom vždy odporúčame, aby uplatňovali primerané OPSEC (bezpečnosť prevádzky) a tlačíme na ochranné procesy," dodal.

 

Skupina, ktorá sama seba označila za "hackerské oddelenie Islamského štátu" v anglicky napísanej správe prostredníctvom postu na internete oznámila, že hackla viacero armádnych serverov, databáz a emailov.

 

Skupina tiež tvrdí, že zverejnila informácie o 100 členoch americkej armády, aby ich mohli útočníci typu "osamelého vlka" zabiť. Americký denník The New York Times v tejto súvislosti napísal, že informácie pravdepodobne neboli získané napadnutím oficiálnych internetových stránok americkej vlády.

 

Denník cituje nemenovaného predstaviteľa rezortu obrany, podľa ktorého sa väčšina z daných informácií dá získať z verejne dostupných databáz, stránok obsahujúcich adresy obyvateľov jednotlivých miest či sociálnych médií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies