IS vyzýva na svätú vojnu proti Američanom a Rusom: Islamská mládež nech zažne džihád!

NETKY.SK • 14 Október 2015, 06:45 • 2 min
IS vyzýva na svätú vojnu proti Američanom a Rusom: Islamská mládež nech zažne džihád!

BEJRÚT - Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) vyzvala dnes moslimov, aby vstúpili do "svätej vojny" proti Rusom a Američanom, ktorí podľa IS vedú "križiacku vojnu" na Blízkom východe. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na audionahrávku šírenú stúpencami extrémistov.

slovakia

left justify in out

"Islamská mládež nech zažne džihád proti Rusom a Američanom, ktorí vedú svoju križiacku vojnu proti moslimom," uvádza sa v 40-minútovom posolstve hovorcu Islamského štátu abú Muhammada Adnáního.

 

Spojené štáty a Rusko uskutočňujú v Sýrii letecké útoky, ktoré sú podľa predstaviteľov oboch štátov namierené proti Islamskému štátu.

 

Hovorca IS dnes prostredníctvom tejto nahrávky potvrdil aj skutočnosť, že pri americkom leteckom útoku uskutočnenom pred niekoľkými mesiacmi v Iraku zahynul jeden z vodcov tejto militantnej organizácie Fadhil Ahmad Hajálí, známy aj ako Hadží Mutazz, ktorý bol zástupcom najvyššieho vodcu IS abú Bakra Baghdádího a Biely dom o jeho smrti informoval 21. augusta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies