IS sa prihlásil k útoku v Dagestane

NETKY.SK • 30 August 2017, 06:00 • 2 min
IS sa prihlásil k útoku v Dagestane

MOSKVA - Džihádistická skupina Islamský štát (IS) sa dnes prihlásila k zodpovednosti za útok v ruskom Dagestane, pri ktorom zahynul jeden policajt a ďalší utrpel zranenia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Ruské úrady v pondelok oznámili, že dvaja muži vyzbrojení nožmi napadli troch policajtov v meste Kaspijsk na pobreží Kaspického mora. Jedného muža zákona zabili a ďalšieho zranili pred tým, ako tretí policajt útočníkov zastrelil.

 

Prestrelka s militantmi v ruskom Dagestane si vyžiadala štyroch mŕtvych

 

Vyhlásenie, ktoré dnes zverejnila propagandistická agentúra IS nazvaná Amák, označila útočníkov v Kaspijsku za "vojakov Islamského štátu". Policajný hovorca v Kaspijsku uviedol, že na mieste útoku našli vlajku so symbolmi IS. Útočníci v tínedžerskom veku podľa neho pracovali v miestnom závode a jeden z nich bol známy polícii pre svoje radikálne názory.

 

Dagestan je prevažne moslimský región ležiaci medzi Čečenskom a Kaspickým morom. Táto severokaukazská republika je už dlho semeniskom islamským militantov, ktorí často útočia na policajtov i štátnych predstaviteľov. Niektorí prisahali vernosť IS a stovky tamojších obyvateľov sa pridali k tejto skupine v Sýrii a Iraku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona