Irving nechcel byť v tieni Jamesa, konečne sa dočkal

NETKY.SK • 23 August 2017, 10:56 • 2 min
Irving nechcel byť v tieni Jamesa, konečne sa dočkal

CLEVELAND - Kyrie Irving už nebude v tieni basketbalovej superstar LeBrona Jamesa v Clevelande. Vedenie neúspešného finalistu uplynulého ročníka NBA svojho hviezdneho rozohrávača vymenilo do Bostonu za hráča podobnej kvality na rovnakom poste Isaiaha Thomasa. Súčasťou výmeny je aj príchod krídelníka Jaea Crowdera, mladého chorvátskeho pivota Anteho Žižiča a tiež právo výberu v 1. kole draftu v roku 2018, pôvodne patriace tímu Brooklyn Nets.

slovakia

left justify in out

V prípade Irvinga možno hovoriť o splnenom želaní, keďže tento 25-ročný rodák z austrálskeho Melbourne sám požiadal majiteľa Cavaliers Dana Gilberta o odchod z klubu, ktorého lídrom je už niekoľko rokov dlhodobo najlepší basketbalista sveta LeBron James.

"Príchod 25-ročného hráča s takou úspešnou minulosťou je pre nás veľká ofenzívna zbraň a absolútna vzácnosť. Veríme, že najlepšie basketbalové časy má stále iba pred sebou," povedal o angažovaní Irvinga prezident Boston Celtics Danny Ainge.

Irving je olympijský víťaz z Ria de Janeiro 2016 a tiež majster sveta z roku 2014, v Španielsku sa vtedy stal aj najužitočnejším hráčom turnaja. Irving bol aj autorom víťaznej trojbodovej strely v rozhodujúcom siedmom finále play-off NBA 2015/2016 proti Golden State, po ktorom sa mesto Cleveland dočkalo triumfu v niektorom zo štyroch najväčších amerických kolektívnych športov prvýkrát od roku 1964. Cavaliers vtedy šokujúco a historicky premiérovo otočili finále z 1:3 na 4:3 na zápasy.

Iróniou osudu je fakt, že práve Cleveland a Boston sa stretnú v otváracom súboji novej sezóny NBA v nedeľu 17. októbra 2017, čiže Irving sa do Clevelandui vráti prvýkrát ako súper. "Nepochybujem o tom, že tento trejd nám umožní byť lepší ako tím a to počas celej sezóny," doplnil na adresu Irvinga šéf Celtics Ainge.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona