Írsky Ryanair potvrdil, že plánuje podať ponuku na Cyprus Airways

NETKY.SK • 27 August 2014, 11:18 • 2 min
Írsky Ryanair potvrdil, že plánuje podať ponuku na Cyprus Airways

LONDÝN - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair dnes potvrdila, že plánuje tento týždeň podať ponuku na prevzatie cyperského národného prepravcu Cyprus Airways. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Ako pre stanicu BBC Radio 5 uviedol Kenny Jacobs z Ryanairu, spoločnosť podá ponuku na Cyprus Airways v stanovenom termíne. Posledný termín na podanie ponúk bol určený na piatok 29. augusta. Cyprus medzičasom uviedol, že očakáva asi 15 ponúk na svoju leteckú spoločnosť. Nový vlastník cyperských aerolínií by mal byť známy najneskôr začiatkom októbra.

 

Jacobs dodal, že východná oblasť Stredozemného mora patrí "k rýchlo rastúcim regiónom" v leteckej doprave, čo je aj dôvod záujmu zo strany írskej spoločnosti. Šéf Ryanairu Michael O'Leary v týchto dňoch informoval, že írska spoločnosť by mohla aerolíniám Cyprus Airways pomôcť výrazne zvýšiť počty cestujúcich. Očakáva, že zo súčasných zhruba 600.000 klientov ročne by sa mohol počet pasažierov zvýšiť do troch rokov na 3 milióny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies