Írsky premiér loboval v Berlíne za benevolentnejšie hranice s Britániou po brexite

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 07:39 • 2 min
Írsky premiér loboval v Berlíne za benevolentnejšie hranice s Britániou po brexite

BERLÍN - Írsky premiér Enda Kenny sa stretol dnes v Berlíne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a preberal s ňou, aké budú dôsledky odchodu Británie z Európskej únie pre Írsko.

slovakia

left justify in out

Zdôraznil, že EÚ a Británia musia byť "kreatívne a nápadité", aby sa po tzv. brexite vyhli vytvoreniu "tvrdej" hranice medzi jeho krajinou a Britániou.

 

Kenny povedal reportérom v Berlíne, že akékoľvek riešenie musí byť v súlade s európskym právom. Zdôraznil však, že "sa nesmieme v tomto štádiu zamotať v technických podrobnostiach a stratiť zo zreteľa hlavný cieľ - zachovať mier a stabilitu" v Severnom Írsku, ktoré je súčasťou Británie a má s Írskou republikou spoločnú hranicu.

 

Merkelová priznala, že odchod Británie z EÚ sa dotkne osobitne Írska, a prisľúbila, že členské štáty EÚ budú tejto záležitosti venovať "veľkú pozornosť".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies