Írsky kôň Rule The World sa stal víťazom Grand National v Aintree

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 18:54 • 2 min
Írsky kôň Rule The World sa stal víťazom Grand National v Aintree

LIVERPOOL - Írsky 9-ročný hnedý valach Rule The World s debutujúcim 19-ročným jazdcom Davidom Mullinsom sa stal značne nečakaným víťazom sobotňajšieho 169. ročníka Veľkej národnej steeplechase na hipodróme Aintree v anglickom Liverpoole (st. ch., Grade 3, Class 1, hdcp, 7200 m, pre 7-ročné a staršie kone, celková dotácia 1 milión libier), najznámejších skokanských dostihov planéty.

slovakia

left justify in out

Zverenec Mousa Morrisa zarobil pre Gigginstown House Stud vlastníka aeroliniek Ryanair Michaela O´Learyho prémiu 561 300 libier. Mal stávkový kurz 34. Druhý skončil domáci spolufavorit The Last Samuri (dž. David Bass, 9) a tretí bol obrovský outsider Vics Canvas (dž. Robert Dunne, 101).

 

Najvyššiu záťaž zo všetkých nesúci britský obhajca prvenstva Many Clouds (dž. Leighton Aspell, 9) sa dlho držal v popredí, ale napokon nezasiahol do boja o prvenstvo. Stále platí, že posledné double zvládol v rokoch 1973 a 1974 legendárny Red Rum (triumfoval aj v roku 1977 a na hipodróme Aintree má bronzovú sochu).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies