Írsky drak sa poberie na odpočinok, Paul Felder ukončil kariéru

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 18:33 • 2 min
Írsky drak sa poberie na odpočinok, Paul Felder ukončil kariéru

Víkendové podujatie UFC Vegas 27 prinieslo aj veľké prekvapenie, týkajúce sa budúcnosti obľúbeného bojovníka Paula Feldera.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý sa ešte včera nachádzal na deviatom mieste v rebríčku bojovníkov divízie v ľahkej váhe, oznámil v priamom prenose koniec kariéry. Američan, ktorého prezývali „The Irish Dragon“, sa rozhodol zavesiť rukavice na klinec vo veku 37 rokov. Jeho bilancia sa tak zastavila na sedemnástich výhrachšiestich porážkach. Naposledy sa v klietke predstavil minulý rok, keď ťahal za kratší koniec v súboji s Rafaelom dos Anjosom.

 

 

„Bojoval som s tými najtvrdšími chlapíkmi v ľahkej váhe a chcel by som im všetkým poďakovať. Ospravedlňujem sa za spomalenie divízie tým, ktorí sa v rebríčku nachádzajú za mnou, oficiálne však odstupujem. Nie je správne, aby som aj naďalej zdržoval ostatných. Prial by som si, aby som mal nejaké rukavice, ktoré by som mohol položiť do oktagonu, do značnej miery som to urobil už na Novom Zélande,“ prezradil vo vysielaní.

 

Felder sa s myšlienkou ukončiť kariéru pohrával už na začiatku minulého roka, po tesnej porážke v hlavnom ťaháku galavečera UFC v Aucklande, napokon však prijal spomenutý duel s Anjosom. Profesionálnemu MMA sa venoval od roku 2011 a o tri roky neskôr debutoval v UFC, kde sa vypracoval medzi najlepších bojovníkov ľahkej váhy.

 

 

Aj napriek tomu, že sa mu v najprestížnejšej MMA organizácii na svete nepodarilo získať titul sa stal obľúbencom fanúšikov a jeho prirodzená charizma ho posadila až do komentátorského kresla. Trikrát získal ocenenie za najlepší zápas večera, rovnako trikrát mu bola udelená cena za najlepší výkon turnaja. Rodák z Filadelfie sa teraz môže koncentrovať výhradne na povinnosti komentátora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies