Írsko navýšilo svoj podiel pomoci, je ochotné prijať 4000 utečencov

NETKY.SK • 10 September 2015, 11:35 • 2 min
Írsko navýšilo svoj podiel pomoci, je ochotné prijať 4000 utečencov

DUBLIN - Írska vláda vyjadrila dnes ochotu prijať ďalších 2900 migrantov, čím chce prispieť k riešeniu súčasnej utečeneckej krízy v Európe.

slovakia

left justify in out

Írska ministerka spravodlivosti Frances Fitzgeraldová oznámila, že jej krajina prijme až o 2900 utečencov viac, než pôvodne zamýšľala. Celkovo by Írsko malo poskytnúť útočisko až 4000 migrantom, informovala agentúra Reuters.

Dublin sa už predtým zaviazal k prijatiu 600 utečencov a v súčasnosti pracuje na presídlení ďalších 520. "Všetkých nás šokovalo a znepokojilo dianie v južnej a východnej Európe a strašné výjavy sprevádzajúce záchranné operácie v Stredozemnom mori," vyhlásila ministerka Fitzgeraldová.

 

Jedinou správnou reakciou na tieto udalosti by podľa jej slov malo byť poskytnutie pomoci. Ostrovné Írsko, kde žije 4,6 milióna obyvateľov, je členom Európskej únie. Spoločne s Britániou a Dánskom má však výnimku zo spoločnej azylovej politiky EÚ. Nový plán únie na prerozdelenie 160.000 utečencov preto oficiálne s účasťou Írska nepočíta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies