Írskeho člena exekutívy MOV zadržali pre nelegálny predaj lístkov do Ria

NETKY.SK • 17 August 2016, 14:24 • 2 min
Írskeho člena exekutívy MOV zadržali pre nelegálny predaj lístkov do Ria

RIO DE JANEIRO - Člena exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Patricka Hickeyho prišli v stredu ráno do hotelovej izby zatknúť brazílski policajti za účasti na kupčení so vstupenkami na olympijské hry v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Na vypočúvanie ho však nepredviedli, 71-ročnému Írovi prišlo nevoľno a museli ho previezť do nemocnice. Informoval o tom hovorca MOV Mark Adams. Prezident Írskej olympijskej rady a Európskych olympijských výborov je podľa polície obvinený zo sprisahania za účelom podvodu, do ktorého je zapletených najmenej šesť ďalších osôb. Úrady v Riu de Janeiro na neho vydali zatykač. 
 

"Polícia pri vyšetrovaní odhalila prepojenie Patricka Hickeyho na sieť priekupníkov so vstupenkami," referovalo oddelenie pre podvody v dejisku OH 2016. "Dnešné zadržanie ukazuje, že zákon platí vždy a pre všetkých. O to viac, pokiaľ ide o vrcholné podujatie," uviedol vyšetrovateľ Ricardo Barbosa na tlačovej konferencii.


Policajti Hickeyho zastihli v hoteli na pobreží v štvrti Barra de Tijuca krátko po siedmej hodine ráno. Hospitalizovali ho v neďalekom zdravotníckom zariadení. Zatiaľ nie je známe, v akom stave sa momentálne nachádza. "Stále iba zbierame fakty, ale budeme plne súčinní s orgánmi činnými v trestnom konaní. Úplne dôverujeme miestnym vyšetrovateľom. Ctíme však prezumpciu neviny," informoval hovorca MOV Adams. 


Brazílski detektívi zhabali 1000 vstupeniek, ktoré sa predávali na čiernom trhu za vysoké ceny. Všetky boli pridelené írskemu NOV. Podozrenie padá na britskú spoločnosť THG Sports, ktorá ma údajne prsty aj v podvodoch so vstupenkami na zápasy futbalových majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii. Jedného zo šéfov firmy Kevina Jamesa Mallona zadržali ešte pred začiatkom OH 2016. Vraj mal pri sebe falošné lístky.


Írskeho funkcionára vypočúvali v súvislosti s vyšetrovaním už minulý týždeň a polícia má na zozname ďalšie štyri veľké mená. Jedným z nich je údajne Marcus Evans, majiteľ spoločnosti Marcus Evans Group, pod ktorú patrí aj THG Sports, a tiež vlastník anglického futbalového klubu Ipswich Town. "Budeme žiadať úplné objasnenie situácie, potom sa k nej vyjadríme," reagovala Írska olympijská rada. Hickey je členom výkonného výboru MOV od roku 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies