Írske ministerstvo nevyjadrilo obavy o plat zamestnankyne veľvyslankyne JAR

NETKY.SK • 15 Január 2014, 18:10 • 2 min
Írske ministerstvo nevyjadrilo obavy o plat zamestnankyne veľvyslankyne JAR

DUBLIN - Veľvyslankyňa Juhoafrickej republiky v Írsku Thobeka Dlaminiová, ktorá je predmetom sťažnosti na otrockú prácu, dnes vyhlásila, že ministerstvo zahraničných vecí "nevyjadrilo žiadne obavy" o úroveň mzdy, ktorú platila svojej osobnej slúžke. Dlaminiová čelí obvineniu, že svojej slúžke platila iba 1,66 eura na hodinu a nútila ju pracovať 17 hodín denne.

slovakia

left justify in out

Veľvyslankyňa odmietla spresniť, koľko svojej zamestnankyni platila. Naznačila, že v prípade vyšetrovania využije diplomatickú imunitu. Dlaminiová v rozhovore pre denník Irish Independent povedala, že svojmu ministerstvu poskytla kópiu zmluvy, v ktorej je počet hodín aj plat jej zamestnankyne. Ministerstvo nevyjadrilo obavy, že by plat služobnej bol pod hranicou minimálnej mzdy, a udelilo jej víza. Dlaminiová sa k záležitosti vyjadrila po tom, ako jej bývalá zamestnankyňa podala sťažnosť na komisii pre pracovné vzťahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies