Írske banky potrebujú 30 - 40 miliárd eur

NETKY.SK • 23 November 2010, 08:21 • 2 min
Írske banky potrebujú 30 - 40 miliárd eur

Írske banky potrebujú 30 - 40 miliárd eur

slovakia

left justify in out

img

Írske banky potrebujú z tzv. eurovalu zhruba 30 - 40 miliárd eur na svoju rekapitalizáciu, tvrdia nemecké noviny Die Welt a odvolávajú sa pritom na diplomatické zdroje z víkendových rokovaní ministrov financií Európskej únie (EÚ) o pomoci Írsku.
      Noviny tiež špekulujú, že Írsko sa najmenej nasledujúce dva roky nevráti na finančné trhy, ďalšie podrobnosti ale Die Welt nezverejnil.
      Írsko v nedeľu (21. 11.) ako prvá krajina eurozóny požiadalo o finančnú pomoc z eurovalu, záchranného fondu Európske únie s názvom European Financial Stability Facility (EFSF), ktorý môže v prípade krízy vydať dlhopisy v celkovej hodnote 440 miliárd eur. O výške pomoci sa zatiaľ len špekuluje, má ísť o desiatky miliárd eur, ale o menej ako 100 miliárd eur. Konkrétna suma bude známa koncom tohto mesiaca.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies