Írska spisovateľka Maeve Binchyová zomrela vo veku 72 rokov v Dubline

NETKY.SK • 31 Júl 2012, 07:17 • 2 min
Írska spisovateľka Maeve Binchyová zomrela vo veku 72 rokov v Dubline

Írska spisovateľka Maeve Binchyová zomrela vo veku 72 rokov v Dubline - Kultúra Vo veku 72 rokov zomrela v pondelok v Dubline po krátkej chorobe írska spisovateľka Maeve Binchyová. Informovali o tom dnes írske médiá.

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 72 rokov zomrela v pondelok v Dubline po krátkej chorobe írska spisovateľka Maeve Binchyová. Informovali o tom dnes írske médiá.
      Binchyová patrila medzi najobľúbenejšie írske autorky. Jej knihy sa opakovane dostali na zoznam najpredávanejších titulov, ktorý zostavuje denník New York Times.
      Noviny Irish Times napísali, že Binchyová prehrala svoj boj s vážnou chorobou v nemocnici v Dubline.
      Autorka je u nás známa okrem iného románmi Strieborná svadba, Írska romanca a Strom lásky, ako i z českých prekladov kníh Šarlátové pierko a Srdce a duše.
      Binchyová študovala na University College Dublin, pracovala neskôr ako učiteľka a novinárka. Svoj posledný román s názvom Minding Frankie napísala v roku 2010. V tom istom roku získala za celoživotné dielo ocenenie Irish Book Awards.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies