Írska Speváčka Enya vydá nový album Dark Sky Island

NETKY.SK • 13 Október 2015, 09:31 • 2 min
Írska Speváčka Enya vydá nový album Dark Sky Island

BRATISLAVA - Írska speváčka a skladateľka Enya vydá v novembri nový album. Platňa s názvom Dark Sky Island sa na pultoch predajní objaví 20. novembra. Na novinke sa podieľal producent a zvukový inžinier Nicky Ryan a textárka Roma Ryan, s ktorými Enya dlhodobo spolupracuje a tvorí výborný tím.

slovakia

left justify in out

Album obsahuje 11 skladieb. Otvára ho The Humming, nasledujú skladby So I Could Find My Way, Even in the Shadows, The Forge of the Angels, Echoes in Rain, I Could Never Say Goodbye. V zozname ďalej figuruje titulná Dark Sky Island, Sancta Maria, Astra et Luna, The Loxian Gates a záverečná Diamonds on the Water.

 

Enya patrí k najúspešnejším speváčkam hudobnej histórie. Predala vyše 75 miliónov nahrávok, získala za ne štyri ceny Grammy a šesť World Music Awards. Bola nominovaná na Oscara aj Zlatý glóbus. Celosvetový ohlas jej priniesol album Watermark (1988), ktorý obsahuje hit Orinoco Flow. Práve táto pieseň bola pre Enyu vstupnou bránou do sveta hviezd. Prvé Grammy získala o tri roky neskôr za album Shepherd Moons, ktorý je zároveň jej komerčne najúspešnejším titulom. V americkom prehľade Billboard 200 vydržal 238 týždňov.

 

Zvukomalebná hudba speváčky a skladateľky sa často dostala do filmu, či už to bola snímka Hračky s Robinom Williamsom, romantická fantasy komédia Príbeh z Los Angeles alebo romantická dráma Rona Howarda Navždy a ďaleko. V roku 2001 sa skladba May It Be objavila vo filme Pán prsteňov. Zaujímavosťou je, že Enya dostala ponuku zložiť aj hudbu k filmu Titanic režiséra Jamesa Camerona, ale ju odmietla. Zatiaľ posledný album And Winter Came vydala v roku 2008.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies