Írska pobrežná stráž pátra po nezvestnom vrtuľníku

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 11:14 • 2 min
Írska pobrežná stráž pátra po nezvestnom vrtuľníku

DUBLIN - Veľké pátranie dnes prebiehalo po vrtuľníku írskej pobrežnej stráže so štyrmi členmi posádky na palube, ktorý zmizol približne 240 kilometrov od pobrežia grófstva Mayo na západe Írska.

slovakia

left justify in out

Vrtuľník stratil rádiové spojenie dnes približne o 02.00 h SEČ po tom, čo odletel ako náhradný stroj namiesto inej helikoptéry, ktorá skončila evakuáciu z rybárskeho plavidla zo zdravotných dôvodov.

 

Jedného člena nezvestnej posádky našli neskôr v kritickom stave a tak pokračovalo pátranie po zvyšných troch členoch, informovala írska verejnoprávna stanica RTÉ.

 

"Práve prebieha pátranie po vrtuľníku R116, ktorý má základňu v Dubline. Chcem vyjadriť úprimnú podporu a účasť všetkým, ktorých sa to týka, predovšetkým rodinným príslušníkom, ktorí čakajú na správu o svojich milovaných," napísal vo vyhlásení írsky minister dopravy Shane Ross.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies