Iron Maiden venovali pieseň Robinovi Williamsovi

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:56 • 2 min
Iron Maiden venovali pieseň Robinovi Williamsovi

LONDÝN - Anglická heavymetalová kapela Iron Maiden ponúkne na novom dvojalbume The Book of Souls aj skladbu Tears Of A Clown, ktorú muzikanti venovali zosnulému hercovi Robinovi Williamsovi.

slovakia

left justify in out

Ako prezradil spevák formácie Bruce Dickinson v rozhovore pre talianske noviny Corriere Della Sera, spomínaná pieseň je zároveň jeho najobľúbenejšou z nahrávky, ktorá by mala vyjsť 4. septembra. "Moja obľúbená skladba je tá, ktorú som nenapísal. Volá sa Tears Of A Clown a je o Robinovi Williamsovi. Pýtam sa sám seba, ako mohol mať také depresie, keď vždy vyzeral tak šťastne," vyjadril sa frontman na adresu známeho komika, ktorý sa vlani v auguste obesil.


Autormi piesne Tears Of A Clown sú gitarista Adrian Smith a basgitarista Steve Harris. The Book of Souls ponúkne celkovo jedenásť skladieb. Novinka bude prvým štúdiovým dvojalbumom kapely a bude obsahovať aj doteraz najdlhšiu skladbu skupiny s názvom Empire Of The Clouds, ktorá má 18 minút a jednu sekundu. Nahrávka vyjde na dvoch CD v základnej aj v deluxe verzii, či na troch čiernych vinyloch. Formácia plánuje štúdiovku predstaviť na budúci rok aj na turné. Počkajú však, kým sa Dickinson úplne zotaví z nedávnej liečby rakoviny jazyka, ktorá dopadla úspešne.
Iron Maiden vznikli v roku 1975 a debutovali o päť rokov neskôr eponymným albumom, pričom odvtedy uviedli na trh ďalších štrnásť štúdioviek, z ktorých zatiaľ poslednou je nahrávka The Final Frontier (2010). Okrem spomínaných členov v kapele pôsobia aj Dave Murray (gitara), Janick Gers (gitara) a Nicko McBrain (bicie). Jedna z najvýznamnejších heavymetalových kapiel v hudobných dejinách má na konte BRIT Award, Grammy či Ivor Novello Award.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona