Širokopásmový internet pre každého občana

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 11:41 • 2 min
Širokopásmový internet pre každého občana

Širokopásmový internet pre každého občana

slovakia

left justify in out

Fínsko sa dnes stalo vôbec prvým štátom planéty, ktorého všetci občania majú právo na širokopásmový internet s rýchlosťou najmenej jedného megabitu za sekundu. Do roku 2015 by severská krajina chcela poskytovať svojim občanom internetové pripojenie s rýchlosťou 100 megabitov za sekundu.
      Digitálna agenda Európskej únie predpokladá prístup všetkých občanov únie k širokopásmového internetu do roku 2013. O sedem rokov by mali byť na jej celom území k dispozícii internetové pripojenia s rýchlosťou najmenej 30 megabitov za sekundu.
      Fínsko to nepovažuje za dostatočné a kladie si preto podstatne vyššie ciele.
      Tamojší provideri musia teraz všetkých občanov vybaviť pripojením na širokopásmový internet. Jeho minimálna rýchlosť sa bude v nasledujúcich piatich rokoch postupne zvyšovať.
      Podľa informácií BBC je už teraz vo Fínsku 96-percentná prepojenosť občanov na sieť, k naplneniu litery zákona bude tak stačiť pripojiť ostávajúcich okolo 4000 domácností.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies