Žirková posilou Košíc pred novou sezónou, cieľom víťazstvá v EL

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 12:48 • 2 min
Žirková posilou Košíc pred novou sezónou, cieľom víťazstvá v EL

Žirková posilou Košíc pred novou sezónou, cieľom víťazstvá v EL

slovakia

left justify in out

img

Basketbalistky Dobrých anjelov Košice odštartujú novú sezónu pod rovnakým názvom, no s viacerými zmenami. Najväčšou novinkou je návrat najlepšej slovenskej basketbalistky za uplynulý rok Zuzany Žirkovej, ktorá podpísala ročný kontrakt.
      Žirková sa do metropoly východu vracia po dvanástich rokoch. "Už dlhšie sa hovorilo o mojom prestupe do Košíc, čo sa napokon aj podarilo zrealizovať. Kolektív poznám veľmi dobre, keďže je tu prakticky celá slovenská reprezentácia. Myslím si, že prichádzam do veľmi kvalitného družstva a verím, že pomôžem tímu dostať sa čo najďalej v Eurolige. Bude to však určite náročné po minuloročných úspechoch," uviedla Žirková a dodala: "Na Brno budem spomínať v dobrom, avšak návrat na Slovensko je pre mňa novou výzvou."
            Okrem Žirkovej sa v tíme predstavia Američanky Candice Dupreeová, Catherine Kraayeveldová, ktorá už v Košiciach pôsobila v sezóne 2008/2009 a košické juniorky Gabriela Nagyová s Beátou Janoščíkovou. Klub opúšťajú Američanka Angel McCoughtryová (MKB Šopron), Srbka Miljana Musovičová, ako i Slovenky Luisa Michulková, ktorá odchádza do španielskej najvyššej súťaže a po troch sezónach sa s tímom lúči aj Alena Kováčová.
            Zmeny zasiahli aj realizačný tím. Do klubu sa po dvoch rokoch vracia Roman Cerulík (čestný prezident) a Róbert Jano po siedmich rokoch nahradí vo funkcii výkonného prezidenta Igora Sidora. "Milo ma to prekvapilo, keď ma oslovili s touto myšlienkou. Dlhé roky sa venujem hádzanej, no posledný rok som okúsil aj atmosféru špičkového ženského basketbalu. Skúsenosti mi nechýbajú, ani chuť a verím, že pomôžem klubu v tejto ťažkej dobe," povedal Jano a pokračoval: "Cieľom v novom ročníku bude obhájenie titulu, zisk pohára a chceme vyhrať viac zápasov v Eurolige, ako v minulom ročníku.
            Generálneho manažéra Daniela Jendrichovského potešil žreb Európskej ligy: "Som s ním spokojný, v podstate z každého koša sme dostali najprijateľnejšieho súpera. Favoritom bude Krakov a silný káder poskladalo aj Taranto. Z tejto skupiny máme veľkú šancu hrať nielen o postup, ale aj o veľmi dobrú pozíciu pre nasadenie do vyraďovacích bojov."
            Príprava bude z dôvodu reprezentačných povinností veľmi krátka: "Budeme sa snažiť, aby sme posledný septembrový týždeň privítali nejaké euroligové družstvá. Máme pozvanie aj do Brna na prípravné zápasy ako aj na turnaj do Šoprone. 23. októbra nám vychádza voľno, kde by sme si chceli nájsť kvalitného súpera na generálku pred Euroligou," dodal Jendrichovský.
            Vstup na slovenskú extraligu bude zdarma, zmena však nastane v Eurolige, kde sa vstupné na domáce zápasy bude vyberať vo výške 5 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona