AKTUALIZÁCIA: Súd rozhodol o ďalšom osude Slováka obvineného z vraždy írskej učiteľky

NETKY.SK • 9 Február 2022, 13:03 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Súd rozhodol o ďalšom osude Slováka obvineného z vraždy írskej učiteľky

Slovák obvinený v prípade vraždy 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej v írskom meste Tullamore sa v stredu (9. 2.) opäť postavil pred súd prostredníctvom video linku a vypočul si, čo ho ďalej čaká.

slovakia

left justify in out

aktualizované 9. februára 18:20: 

 

Obvinený Slovák mal podľa obžaloby zavraždiť učiteľku Ashling Murphyovú. Jednotky Gardy od prvého dňa prečesávali brehy kanála v Tullamore, kde došlo k vražde. Zhromaždili niekoľko výpovedí svedkov, ktorí smrteľný útok za bieleho dňa videli a počuli.

 

img

 

Počas predošlého súdneho pojednávania (12. 1. 2022) sa pred justičným palácom v Dubline stretla skupina Írov, ktorá jednohlasne požadovala pre obvineného Jozefa Pušku najvyšší trest.

 

Možno vás zaujme: EÚ uvalila sankcie na piatich predstaviteľov malijskej junty

 

Sudkyňa Patricia Croninová dnes preložila pojednávanie na 23. februára. Dôvodom je príprava spisu z vyšetrovania pre prokuratúru, ktorá by ho mala dostať do 10 dní. Slovák bude dovtedy vo väzbe. 

 

Pred súd sa postavil už po tretí raz, a to prostredníctvom video spojenia. Asistoval mu tlmočník, pričom samotný obvinený prehovoril len vtedy, keď sa ho súd spýtal, či dobre vidí a počuje a vyzval ho, aby sa identifikoval. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies