Irena Biháriová sa prípadného referenda zúčastní, jej podmienkou je však zotrvanie Matoviča na poste ministra

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 06:29 • 2 min
Irena Biháriová sa prípadného referenda zúčastní, jej podmienkou je však zotrvanie Matoviča na poste ministra

BRATISLAVA - Predsedníčka Progresívneho Slovenska (PS) Irena Bihariová sa zúčastní na referende o predčasných voľbách, ak nebude minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) odvolaný. Uviedla to vo svojom stanovisku, ktoré poskytol riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva.

slovakia

left justify in out

Podľa nej dostanú koaliční poslanci druhú šancu odvolať Matoviča z exekutívy. Dodala, že ak sa lídra Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) nepodarí odvolať, tak sa potom z referenda o predčasných voľbách stane referendum o Matovičovi.

 

img


"Ako som už viackrát v médiach avizovala, ja osobne sa ho zúčastním a podporím skrátenie volebného obdobia, ak vláda nedokáže inak zabezpečiť odňatie výkonnej moci Igorovi Matovičovi," napísala.

 

Zároveň podotkla, že o potrebe a dôvodoch odvolať bývalého premiéra a terajšieho ministra financií informovali ešte v marci cez kampaň Stačilo už.

Nezaradení poslanci NR SR a členovia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) odovzdali vo včerajších hodinách do podateľne parlamentu návrh na odvolanie ministra financií. Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini to zdôvodnil tým, že Matovič nezvláda výkon svojej funkcie ministra rovnako, ako nezvládol výkon premiérskeho mandátu.

 

Pellegrini a spol. podajú v NR SR návrh na odvolanie Matoviča

 

Minister financií Igor Matovič bude v parlamente čeliť odvolávaniu!

 

Pod zvolanie mimoriadnej schôdze k vysloveniu nedôvery ministrovi financií sa podpísalo 39 poslancov parlamentu. Odvolanie podporí aj nezaradený poslanec Národnej rady SR (NR SR) a člen strany Spolu – občianska demokracia (Spolu) Miroslav Kollár.
 

img


V súvislosti s odvolávaním Matoviča strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) bude žiadať, aby bola časť mimoriadnej schôdze Národnej rady SR (NR SR) k vysloveniu nedôvery ministrovi financií neverejná.

 

 

Ako uviedol predseda strany Robert Fico vo videu na svojom profile na sociálnej sieti, majú "neuveriteľné" dôkazy o obvinenom bývalom šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítovi M. a "je potrebné o nich hovoriť na zasadnutí Národnej rady SR".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona