Iránskym psičkárom má hroziť až 74 rán bičom ak budú venčiť na verejnosti!

NETKY.SK • 6 November 2014, 18:40 • 2 min
Iránskym psičkárom má hroziť až 74 rán bičom ak budú venčiť na verejnosti!

TEREHRÁN - Iránskym majiteľom psov má po novom hroziť bičovanie v prípade, že budú svojich domácich miláčikov venčiť na verejnosti.

slovakia

left justify in out

Navrhuje to skupina ultrakonzervatívnych poslancov tamojšieho parlamentu, informuje vo štvrtok s odvolaním sa na správu miestnych novín Šargh britský denník The Guardian. Ak legislatíva prejde, venčenie, obchodovanie a vlastnenie psov v dome bude trestané 74 ranami bičom, prípadne pokutou vo výške približne 250 až 2500 eur. Predkladatelia zákona iniciatívu zdôvodňujú tým, že hranie sa so zvieratami na verejných miestach ohrozuje zdravie detí a žien a je aj v rozpore s "islamskou kultúrou".

 

The Guardian odhaduje, že legislatíva by mohla vzhľadom na konzervatívne zloženie parlamentu prejsť. V Iráne vlastnenie psov nie je bežné tak, ako je tomu v západných krajinách. Výnimkou sú len luxusnejšie časti hlavného mesta Teherán. Zákon sa nemá týkať majiteľov psov využívaných napríklad na pasenie dobytk, alebo stráženie majetku. Fatwu proti vlastneniu psov v minulosti vydal aj jeden z iránskych prominentných klerikov ajatolláh Makarím Širází.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona