Iránsky vodca označil Donalda Trumpa za vulgárneho prezidenta

NETKY.SK • 18 Október 2017, 14:54 • 2 min
Iránsky vodca označil Donalda Trumpa za vulgárneho prezidenta

TEHERÁN - Najvyšší iránsky vodca Alí Chameneí slovne zaútočil na amerického prezidenta Donalda Trumpa po tom, ako ten koncom minulého týždňa spochybnil platnú jadrovú dohodu medzi Teheránom a svetovými veľmocami.

slovakia

left justify in out

"Je zbytočné reagovať na nezmysly, ktoré povedal tento vulgárny americký prezident," citovala iránskeho vodcu tlačová agentúra ISNA.

 

Podľa ajatolláha Chameneího Trumpove slová odrážajú hlúposť a rozladenie nad tým, že politika USA zlyhala v Sýrii, Iraku či v Libanone.

 

Chameneí dodal, že Irán od platnej jadrovej dohody neodstúpi, pokiaľ ju budú dodržiavať aj ostatní medzinárodní partneri. Teherán dohodu uzavrel so šiestimi svetovými mocnosťami v roku 2015.

 

Americký prezident minulý týždeň odmietol odobriť dohodu s Iránom, pretože podľa jeho slov "nezodpovedá národnobezpečnostným záujmom Spojených štátov", a vyzval Kongres, aby sprísnil svoj postoj k tejto medzinárodnej zmluve. Kongres má k dispozícii dva mesiace na to, aby rozhodol o ďalšom postoji USA v tejto otázke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies