Iránsky vodca: Nie som proti predĺženiu rozhovorov o jadrovom programe

NETKY.SK • 27 November 2014, 15:19 • 2 min
Iránsky vodca: Nie som proti predĺženiu rozhovorov o jadrovom programe

DUBAJ - Iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí dnes objasnil, že podporuje predĺženie rozhovorov o iránskom jadrovom programe so svetovými veľmocami.

slovakia

left justify in out

Podporil tak vyjednávačov Teheránu, ktorí sú terčom útokov jeho konzervatívnych stúpencov za nedosiahnutie dohody, ktorá mohla znamenať zmiernenie sankcií.
     

Chameneí tiež uviedol, že ak rozhovory napokon nebudú úspešné, "nebo sa nezrúti na zem". Najviac by podľa neho v takomto prípade stratili Spojené štáty, informovala agentúra Reuters.
     

Rozhovory šestice veľmocí s Iránom v pondelok predĺžili o sedem mesiacov od 24. novembra, pôvodného termínu, ktorý si zúčastnené strany stanovili na dohodu o vyriešení dlhotrvajúceho sporu.
     

"Z rovnakých dôvodov, pre ktoré som nebol proti rokovaniam, nie som ani proti predĺženiu," vyhlásil Chameneí, ktorý má v Iráne posledné slovo vo všetkých štátnych záležitostiach.
     

Vo vyjadreniach, ktoré priniesla jeho webová stránka, ajatolláh tiež uviedol, že vyjednávači Teheránu sú "usilovní a seriózni... právom a úprimne sa postavili proti silným slovám a zastrašovaniu druhej strany a na rozdiel od nej nemenili svoje slová každý deň".
     

Chameneí sa okrem toho zmienil o vypuknutí rasovo vypätých nepokojov vo viacerých mestách v USA s tým, že "americkí predstavitelia potrebujú vzhľadom na súčasné problémy úspech a veľké víťazstvo".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies