Iránsky súd si predvolal zakladateľa Facebooku Zuckerberga, nazval ho sionistom

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 12:20 • 2 min
Iránsky súd si predvolal zakladateľa Facebooku Zuckerberga, nazval ho sionistom

TEHERÁN - Iránsky súd si predvolal zakladateľa sociálnej siete Facebook Marka Zuckerberga, informuje miestna oficiálna tlačová agentúra ISNA.

slovakia

left justify in out

Úrady v islamskej republike tým reagovali na sťažnosti obyvateľov z údajného "narušenia ich súkromia". Súd v iránskej južnej provincii Fars sa nimi začal zaoberať už dávnejšie. Zuckerberga pritom vo svojej správe ISNA označuje za "sionistu". "Sionistický riaditeľ spoločnosti Facebook, alebo jeho oficiálny právny zástupca, sa musia dostaviť na súd... v opačnom prípade budú musieť uhradiť vzniknuté škody," cituje agentúra miestne úrady.

 

Irán často filtruje internetový obsah a prístup k západným stránkam, mladí vzdelaní Iránci však často nachádzajú spôsob, ako obmedzenia obísť. Za snahou o kontrolovanie webu stoja zväčša miestni klerici. Umiernený prezident Hasan Rúhání však pred časom vyhlásil, že Irán by sa na internet nemal pozerať ako na hrozbu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies