Iránsky šéf diplomacie terčom kritiky za prechádzku s Kerrym pri rieke

NETKY.SK • 26 Január 2015, 09:27 • 2 min
Iránsky šéf diplomacie terčom kritiky za prechádzku s Kerrym pri rieke

TEHERÁN - Iránsky minister zahraničných vecí Džavád Zaríf sa bude musieť parlamentu spovedať za jeho januárovú prechádzku ulicami švajčiarskej Ženevy po boku svojho rezortného kolegu z USA Johna Kerryho.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v nedeľu štátne médiá islamskej republiky. Šéfovia diplomacií sa v Ženeve stretli pred dvoma týždňami, aby hovorili o súčasnom stave rokovaní o spornom jadrovom programe Teheránu. Ministri znepriatelených krajín však taktiež na 15 minút spoločne vyšli aj do ulíc, čo sa stalo terčom kritiky konzervatívnych poslancov. Tí to označili za diplomatickú chybu a chcú počuť vysvetlenie. Podľa kritikov sa totiž dopustil zrady a neúcty.

 

Predvolanie si Zarífa je prejavom nespokojnosti časti iránskeho politického spektra s vládou prezidenta Hassana Rúhaního, ktorý sa v roku 2013 v rámci historického kroku telefonicky spojil s prezidentom USA Barackom Obamom. Podľa nich Rúhaního administratíva robí smerom k Západu priveľa ústretových krokov. USA a Irán navyše už viac ako 35 rokov nemajú diplomatické vzťahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies