Iránsky režisér Farhádí pošle na Oscarov prominentných zástupcov

NETKY.SK • 24 Február 2017, 19:38 • 2 min
Iránsky režisér Farhádí pošle na Oscarov prominentných zástupcov

TEHERÁN - Na Oscara nominovaný iránsky režisér Ašghar Farhádí oznámil, že na blížiacom sa slávnostnom odovzdávaní týchto filmových cien budú jeho ako tvorcu i jeho film Salesman (Klient) zastupovať dvaja poprední Američania iránskeho pôvodu.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod uviedol v súčasnosti pozastavený cestovný zákaz amerického prezidenta Donalda Trumpa.

 

Iránska polooficiálna tlačová agentúra ISNA informovala, že zástupcami režiséra na tohtoročnom odovzdávaní pozlátených sošiek americkej Akadémie filmových umení a vied budú Anousheh Ansariová, známa ako prvá vesmírna turistka, a Dr. Firouz Naderi, riaditeľ výskumu solárnych systémov v NASA (Národnom úrade pre letectvo a vesmír).

 

Uznávaný režisér Farhádí, ktorého snímka Salesman je nominovaná na Oscara v kategórii najlepší zahraničný film, v januári oznámil, že sa na slávnostnom odovzdávaní týchto filmových cien v nedeľu 25. februára nezúčastní na protest proti práve vydanému cestovnému zákazu prezidenta Trumpa - a to ani v prípade, že by mu udelili výnimku. Trump totiž vydal nariadenie zakazujúce vstúpiť na územie USA občanom zo siedmich prevažne moslimských krajín vrátane Iránu.

 

Farhádí sa stal prvým Iráncom, ktorý získal Oscara, a to za film z roku 2011 Rozchod Nadera a Simin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies