Iránsky prezident Rúhání odsúdil holokaust, Izraelu to nestačí

NETKY.SK • 25 September 2013, 11:46 • 2 min
Iránsky prezident Rúhání odsúdil holokaust, Izraelu to nestačí

JERUZALEM - Nový iránsky prezident v utorok odsúdil vyvražďovanie Židov počas druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Urobil tak v rozhovore pre americkú spravodajskú stanicu CNN po skončení svojho prejavu na pôde Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov. Židovský štát to však prostredníctvom členov svojej vlády prijal s neskrývanou skepsou.

"Akýkoľvek zločin, ktorý sa odohral v dejinách proti ľudskosti - vrátane nacistických zločinov páchaných na Židoch - je hanebný a odsúdeniahodný," uviedol Rúhaní. "Nie je žiadny rozdiel, či išlo o životy kresťanov, židov alebo moslimov. Pre nás je to to isté," dodal. Rúhaního predchodca Mahmúd Ahmadínedžád pritom holokaust často spochybňoval a Izrael nazval „rakovinovým nádorom“, ktorý chcel „vymazať“ z mapy sveta. 

"Je pravda, že (Rúhání) nepoprel holokaust. Ale neodsúdil ani tých, ktorí ho popreli," reagoval izraelský minister pre tajné služby Juval Steinic. Podobne sa vyjadril aj štátny tajomník na izraelskom ministerstva zahraničných vecí Zeev Elkin. "Iránski duchovní vodcovia, ktorí popierali holokaust, sú stále vo funkciách," vyhlásil. Izrael aj preto Rúhaního vystúpenie vo Valnom zhromaždení OSN bojkotoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies