Iránsky prezident Rúhání je proti použitiu násilia na obranu islamu

NETKY.SK • 21 Január 2015, 09:09 • 2 min
Iránsky prezident Rúhání je proti použitiu násilia na obranu islamu

TEHERÁN - Iránsky prezident Hasan Rúhání, ktorý už 10. januára odsúdil teroristické útoky v Paríži a zdôraznil, že islam je náboženstvom mieru, sa vyjadril proti použitiu násilia na jeho obranu.

slovakia

left justify in out

"Zabiť a terorizovať ľudí s cieľom chrániť náboženstvo nie je hodné islamu a moslimov," citovala jeho slová iránska agentúra ISNA.

 

Najvyšší iránsky predstaviteľ už predtým povedal, že jeho krajina odsudzuje všetky formy terorizmu. Tentoraz sa nechal počuť, že v prípade zraňovania náboženských citov a presvedčenia by sa najskôr malo použiť presviedčanie, osveta. Ak by sa protiopatrenia stali nevyhnutnými, mali by sa pohybovať v rámci pravidiel islamu, povedal prezident na zasadaní iránskeho kabinetu.

 

Rúhání súčasne odsúdil karikatúru plačúceho proroka Mohameda na titulnej strane satirického francúzskeho týždenníka Charlie Hebdo, ktoré sa začalo predávať týždeň po vyvraždení väčšiny redakcie, vrátane šéfredaktora a štyroch prominentných karikaturistov. "Je katastrofou, že v dnešnom civilizovanom svete vydávajú niektoré krajiny urážky a provokácie za slobodu prejavu," konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies