Iránsky prezident Rúhání chce s Putinom diskutovať aj o jadrovej dohode

NETKY.SK • 9 Jún 2018, 12:24 • 2 min
Iránsky prezident Rúhání chce s Putinom diskutovať aj o jadrovej dohode

PEKING - Iránsky prezident Hasan Rúhání sa v sobotu pochvalne vyjadril o iránsko-ruských vzťahoch, ako aj o spolupráci oboch krajín v Sýrii, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pred stretnutím s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktoré sa koná v rámci summitu Šanghajskej organizácie spolupráce (ŠOS) v čínskom meste Čching-Tao, Rúhání tiež povedal, že hodlá so šéfom Kremľa prediskutovať situáciu okolo jadrovej dohody z roku 2015 po tom, čo od nej Spojené štáty ako jeden z jej siedmich signatárov odstúpili.

 

Odstúpenie USA od jadrovej dohody "si vyžaduje vážnu diskusiu" medzi Iránom a Ruskom, povedal Rúhání pred sobotňajším stretnutím s ruským prezidentom, pričom vyzdvihol vysokú kvalitu vzťahov medzi oboma krajinami.

 

Iránsky prezident sa tiež pochvalne vyjadril o rusko-iránskej spolupráci v Sýrii a úlohu oboch krajín v oblasti Blízkeho východu označil za "pomerne významnú".

 

Rusko a Irán podporujú vo viac ako sedem rokov trvajúcej sýrskej občianskej vojne režim tamojšieho prezidenta Bašára Asada, ktorému významnou mierou pomohli zvrátiť priebeh konfliktu vo svoj prospech.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies