Iránsky prezident pohrozil vážnymi dôsledkami, ak Trump odstúpi od jadrovej dohody

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 14:01 • 2 min
Iránsky prezident pohrozil vážnymi dôsledkami, ak Trump odstúpi od jadrovej dohody

WASHINGTON - Iránsky prezident Hasan Rúhání pohrozil americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi "vážnymi" dôsledkami, pokiaľ sa rozhodne odstúpiť od medzinárodnej jadrovej dohody s Teheránom.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak v čase návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v USA, ktorý sa dohodu snaží zachovať. "Pokiaľ by niekto chcel zradiť našu krajinu a túto dohodu, bude to mať vážne dôsledky," vyhlásil v utorok Rúhání v prejave vysielanom štátnou televíziou.

Dohoda z roku 2015 je zameraná na obmedzenie jadrových ambícií Iránu. Trump ju však opakovane označil za "najhoršiu dohodu všetkých čias" a žiada v nej zmeny do 12. mája, inak hrozí, že od nej odstúpi. Teherán v rámci nej súhlasil s výrazným obmedzením svojho jadrového programu a prísnou medzinárodnou kontrolou výmenou za stiahnutie tvrdých medzinárodných sankcií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona