Iránsky prezident: Asadova vláda v Sýrii nemôže byť oslabená

NETKY.SK • 28 September 2015, 10:31 • 2 min
Iránsky prezident: Asadova vláda v Sýrii nemôže byť oslabená

NEW YORK - Iránsky prezident Hasan Rúhání v nedeľu uviedol, že boj proti radikálnym militantom ako skupina Islamský štát (IS) v Sýrii je najvyššou prioritou a ak majú byť porazení, vláda prezidenta Bašára Asada "nemôže byť oslabená".

slovakia

left justify in out

"To neznamená, že sýrska vláda nepotrebuje reformu... Samozrejme, že ju potrebuje," povedal Rúhání zástupcom amerických inštitútov a novinárom popri Valnom zhromaždení OSN v New Yorku. Dodal, že odstránenie Asada, spojenca Iránu, by premenilo Sýriu na útočisko pre extrémistov.

 

Diskusie o politickej reforme v Sýrii by preto podľa iránskeho prezidenta mali prísť až po odstránení hrozby extrémizmu v krajine.

 

Iránska štátna tlačová agentúra IRNA informovala, že Rúhání skráti návštevu New Yorku a vráti sa do Teheránu v pondelok na pohreb Iráncov, ktorí zahynuli pri tragédii počas púte hadždž v Saudskej Arábii.

 

V súvislosti s náletmi Spojenými štátmi vedenej koalície na ciele IS v Sýrii iránsky prezident povedal, že militanti nebudú porazení len leteckými operáciami. Rusko je podľa neho "pripravené bojovať proti terorizmu" a rovnako chce poraziť hrozbu IS.

 

"Ak prioritou nie je poraziť terorizmus, robíme veľkú chybu," uviedol Rúhání. Dodal, že postoje Moskvy a Teheránu v prípade Sýrie sú "takmer identické".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies