Iránsky poslanec potvrdil, že Rusko využíva iránsku leteckú základňu Šahíd Nóžeh

NETKY.SK • 17 August 2016, 15:19 • 2 min
Iránsky poslanec potvrdil, že Rusko využíva iránsku leteckú základňu Šahíd Nóžeh

TEHERÁN - Popredný iránsky zákonodarca Aláeddín Borúdžerdí dnes potvrdil, že Rusko využíva pre nálety v Sýrii iránsku leteckú základňu Šahíd Nóžeh pri meste Hamadán. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Borúdžerdí, šéf parlamentného výboru pre národnú bezpečnosť a zahraničnú politiku, povedal, že ruské vojenské lietadlá pristávajú na leteckej základni Šahíd Nóžeh iba na dotankovanie paliva a robia tak na povolenie iránskej Najvyššej národnej bezpečnostnej rady.


Ruské ministerstvo obrany v utorok oznámilo, že začalo letecké útoky z lokality neďaleko iránskeho mesta Hamadán a že zasiahlo ciele v troch provinciách na severe aj východe Sýrie. Letecká základňa Šahíd Nóžeh sa nachádza približne 50 kilometrov severne od Hamadánu.


Toto oznámenie ruského ministerstva ohlasovalo vlastne prvú významnú prítomnosť ruských vojakov v Iráne od druhej svetovej vojny. Udalosť predstavuje veľký posun v snahách poraziť sunnitskú militantnú organizáciu Islamský štát. Rusko pri svojich operáciách v Sýrii ešte nikdy predtým nevyužívalo zariadenia mimo územia tejto arabskej krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies