Iránski aktivisti vykonali pred sídlom britskej vlády simulovanú popravu

NETKY.SK • 9 August 2016, 11:37 • 2 min
Iránski aktivisti vykonali pred sídlom britskej vlády simulovanú popravu

LONDÝN - Iránski opoziční aktivisti vykonali simulovanú popravu pred sídlom britskej vlády na Downing Street. Týmto spôsobom chceli upozorniť na podľa nich brutálne popravy obesením, ktoré vykonávajú iránske úrady, informoval dnes denník Independent.

slovakia

left justify in out

Trojdňový protest sprevádzaný hladovkou zorganizovala exilová opozičná skupina s názvom Národná iránska rada odporu (NCRI). V pondelok - posledný deň protestu - podstúpilo simulovanú popravu obesením niekoľko aktivistov.


"Demonštranti vyzývajú britskú vládu, aby kategoricky odsúdila neustále brutálne popravy, ktoré sa v nezmenšenej miere vykonávajú v Iráne, a aby v spolupráci so svojimi západnými spojencami naliehali na okamžité zastavenie popráv a mučenia v Iráne," uvádza sa vo vyhlásení NCRI.


Len od začiatku vlády súčasného iránskeho prezidenta Hasana Rúháního už v Iráne popravili viac ako 2500 ľudí, tvrdia angloiránski aktivisti.


Prezident Rúhání, ktorého zvyknú západné médiá označovať za umierneného, nastúpil do úradu v auguste 2013.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies