Iránske sily vypálili rakety na izraelské ciele na Golanských výšinách

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 06:39 • 2 min
Iránske sily vypálili rakety na izraelské ciele na Golanských výšinách

TEL AVIV - Iránske sily so sídlom v Sýrii vypálili približne 20 rakiet na armádne pozície Izraela v oblasti susedných Izraelom kontrolovaných Golanských výšin.

slovakia

left justify in out

Izraelské obranné systémy niektoré z rakiet zachytili a škody na izraelskej strane boli minimálne. Uvádza sa to v stanovisku armády s tým, že Izrael taktiež nezaznamenal žiadne obete na životoch.

 

Izrael zmienený incident posudzuje veľmi vážne a odpovedal naň.

 

Izraelská armáda krátko pred zverejnením správy o iránskom útoku informovala, že na Golanských výšinách sa pred polnocou v noci na štvrtok rozozvučali sirény varujúce pred leteckým útokom.

 

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) s odvolaním sa na svoje zdroje potvrdilo, že ponad Izraelom okupované územie Golanských výšin preletelo lietadlo.

 

Izraelská armáda je v ostatných dňoch v stave zvýšenej pohotovosti v dôsledku obáv pred možným útokom zo Sýrie. Irán spoločne s Damaskom obvinili Izrael zo série útokov na iránske ciele v Sýrii, ku ktorým došlo v uplynulých týždňoch. Tel Aviv účasť na týchto incidentoch nevyvrátil ani nepotvrdil.

 

Izrael obsadil Golanské výšiny na západe Sýrie počas šesťdňovej vojny v roku 1967 a anektoval tento región v roku 1981, čo odsúdila Bezpečnostná rada OSN. Krátko po šesťdňovej vojne začala izraelská vláda Golanské výšiny osídľovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies