Iránske banky začali prvýkrát po rokoch vydávať kreditné karty

NETKY.SK • 26 September 2016, 13:09 • 2 min
Iránske banky začali prvýkrát po rokoch vydávať kreditné karty

TEHERÁN - Iránske banky začali po rokoch opäť vydávať kreditné karty. Ako napísal ekonomický denník Donjáe ektesád, kreditné karty budú použiteľné len na území Iránu. Dodal tiež, že nie sú vydávané v spolupráci so žiadnou nadnárodnou spoločnosťou. Iránske banky doteraz klientom vydávali len debetné a predplatené karty.

slovakia

left justify in out

Úverové limity a poplatky bude stanovovať iránska centrálna banka, ale jednotlivé banky budú zodpovedné za rozhodovanie o tom, či ten-ktorý klient spĺňa podmienky pre získanie kreditnej karty. Kreditnými kartami je možné platiť aj pri nákupoch a službách cez internet. Táto novinka na iránskom finančnom trhu má pomôcť iránskej ekonomike, ktorá sa len postupne vyrovnáva s následkami západných sankcií.

 

Postupné otváranie sa Iránu svetu je dôsledkom dohody z júla 2015, v ktorej sa táto krajina zaviazala k vyradeniu časti centrifúg na obohacovanie uránu, vyvezeniu väčšiny už obohateného uránu, prestavbe niektorých svojich zariadení na výskumné pracoviská a prestavbe ťažkovodného reaktora v Aráku. Výmenou za to EÚ a USA začiatkom tohto roku zrušili sankcie uvalené na Teherán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona