Iránska vláda oficiálne potvrdila informácie o zadržaní skupiny slovenských paraglajdistov!

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 12:41 • 2 min
Iránska vláda oficiálne potvrdila informácie o zadržaní skupiny slovenských paraglajdistov!

TEHERÁN - Iránska vláda v nedeľu oficiálne potvrdila medializované informácie o zadržaní skupiny slovenských paraglajdistov, ktorí čelia podozreniam zo špionáže.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia ministerstva zahraničných vecí islamskej republiky prišli do krajiny ako turisti, no "správali sa nevhodne a mali pri sebe nekonvenčné zariadenia". Rezortu diplomacie potvrdil, že cudzinci "porušili zákony krajiny, skončili preto v putách a začalo sa v tejto veci vyšetrovanie". Ďalšie okolnosti zadržania bližšie nešpecifikovaného počtu občanov Slovenskej republiky vláda v Teheráne neposkytla. Slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák však v nedeľu uviedol, že ide o osem ľudí, ktorých zadržali v máji. Za špionáž hrozí v Iráne trest smrti. Skupina Slovákov mala podľa publikovaných informácií z rogala fotiť rôzne objekty vrátane tých vojenských. V priebehu niekoľkých mesiacov ide už o druhý prípad zadržania slovenského občana v Iráne. V januári tamojšie úrady zadržali Slováka Mateja Valúcha, s ktorým Iránci nakrútili video o tom, že údajne pracoval pre americkú tajnú službu CIA. Tamojšie médiá tvrdili, že 26-ročný muž mal kontaktovať iránskych vedcov v záujme "získania informácií o vedeckom pokroku" krajiny. Slovák sa na Slovensko vrátil začiatkom februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona