Iránska tajná služba zadržala desiatky ľudí podozrivých z teroristických aktivít

NETKY.SK • 10 November 2015, 13:02 • 2 min
Iránska tajná služba zadržala desiatky ľudí podozrivých z teroristických aktivít

TEHERÁN - Iránska tajná služba zadržala 44 osôb podozrivých z teroristických aktivít, informovala dnes iránska štátna televízia. Podľa iránskeho ministra pre tajné služby Mahmúda Alavího iránske úrady zadržali viac ako 20 osôb podozrivých z terorizmu - a to na hraniciach krajiny, pred tým, ako sa pokúsili o ich prechod do Iraku a Sýrie, kde sa zrejme chceli pridať k ozbrojeným skupinám.

slovakia

left justify in out

Minister neuviedol bližšie podrobnosti, ale z náznakov vyplýva, že podozriví boli napojení na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS), ktorá kontroluje časť územia Sýrie i Iraku. Alaví okrem toho informoval, že ďalších 24 podozrivých bolo zadržaných pre bližšie nešpecifikované teroristické aktivity vo viacerých iránskych mestách. V občianskej vojne v Sýrii podporuje Irán prezidenta Bašára Asada a poskytuje mu pomoc a podporu v podobe vysielania vojenských expertov. Teherán však odmieta tvrdenia, že na sýrskom území pôsobia iránske jednotky. Väčšinovo šiitský Irán poskytuje podporu aj Iraku, kde majú teraz dominantné postavenie tiež šiitskí moslimovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies