Iránska armáda na mori zničila 200-metrovú repliku vojnovej lode USA

NETKY.SK • 25 Február 2015, 18:43 • 2 min
Iránska armáda na mori zničila 200-metrovú repliku vojnovej lode USA

TEHERÁN - Iránska armáda v stredu zničila repliku lietadlovej lode americkej armády.

slovakia

left justify in out

Podľa informácii portálu amerického denníka USA Today odvolávajúceho sa informácie arabských médií sa tak stalo počas vojenských cvičení v Hormuzskom prielive. Zverejnený videozáznam iránskej štátnej televízie z manévrov s názvom Veľký prorok odhaľuje útok flotily lodí i vojenského vrtuľníka a následné zničenie plavidla raketami.

 

Portál izraelského denníka Jeruzalem Post v tejto veci priniesol minuloročné slová veliteľa iránskej námorníctva, podľa ktorého Teherán skonštruoval repliku americkej lietadlovej lode v životnej veľkosti s dĺžkou 202 metrov, aby ju zničil počas cvičení v Hormuze, kadiaľ vedie dôležitá trasa obchodu s ropou. Portál uvádza aj jeho slová, že "Američania a celý svet vie, že americké námorníctvo je jedným z našich terčov a zlikvidovanie každej vojnovej lode USA bude trvať 50 sekúnd". 

 

Irán nemá už takmer 35 rokov s USA žiadne diplomatické vzťahy a najvyšší duchovný líder islamskej republiky Alí Chameneí Ameriku označuje za "diabla".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies