Iránci píšu o Messim ako o panáčikovi stolného futbalu

NETKY.SK • 9 December 2013, 11:18 • 2 min
Iránci píšu o Messim ako o panáčikovi stolného futbalu

TEHERÁN - Messi znamená po perzsky "medený" a v jednom z iránskych nárečí možno jeho meno preložiť ako "urážlivý".

slovakia

left justify in out

Keď piatkový žreb majstrovstiev sveta v Brazílii priradil Irán do skupiny s Argentínou, fanúšikovia z tejto krajiny si na sociálnych sieťach zgustli na jednom z najlepších futbalistov na svete Lionelovi Messim. Na Facebooku sa objavilo až 30 000 väčšinou hanlivých komentárov, ktoré sa týkali spoločného žrebu Iránu s Argentínou a najmä Messiho. Informujú o tom nemecké internetové médiá.

"Si len taký medený panáčik, ale aj keby si bol zo zlata, nemáš proti nám žiadnu šancu," píše sa v jednom z osočujúcich komentárov na adresu kanoniera FC Barcelona a viacnásobného najlepšieho futbalistu planéty. Iný pisateľ poukazuje na to, že Messiho čaká na šampionáte ťažká úloha presadiť sa cez jedného z najlepších iránskych obrancov Hashema Beigsadeha. "Ten s ním tak zatočí, že na konci zostane z Messiho len hráč stolného futbalu," znie ďalší z komentárov. Na Facebooku sa už objavila aj ostrá kritika tejto fanúšikovskej nevraživosti. "Tieto komentáre svedčia definitívne o tom, že Irán patrí do tretieho sveta. Môžeme sa za to hanbiť," píše jeden z umiernených domácich prispievateľov. Aj spravodajská agentúra ISNA sa pridala na stranu kritikov nezmyselných internetových útokov voči Messimu a Argentíne. "Touto trápnou akciou sme si už pred začiatkom majstrovstiev sveta strelili vlastný gól. A zlý obraz Iránu je zasa raz na svete," napísala ISNA.

Na základe piatkového žrebu sa v F-skupine MS 2014 stretnú Argentína, Bosna a Hercegovina, Irán, Nigéria. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona