Iránci chcú do vesmíru vyslať perzskú mačku

NETKY.SK • 16 September 2013, 14:11 • 2 min
Iránci chcú do vesmíru vyslať perzskú mačku

TEHERÁN - Iránski vedci uvažujú, že vyšlú do vesmíru perzskú mačku - ako ďalšie zviera po tvrdeniach o vyslaní opice v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Ide o súčasť iránskych ambícií vyslať do roku 2018 do vesmíru človeka. Okolo oficiálne hlásených doterajších úspechov misií so zvieratami sa však objavili pochybnosti, konštatovala agentúra AP.

Štátna tlačová agentúra IRNA dnes citovala predstaviteľa iránskeho vesmírneho programu Mohammada Ebráhímího, podľa ktorého by ďalším zvieraťom mohla byť známa dlhosrstá perzská mačka, pomenovaná po Perzii, čo je niekdajší názov Iránu. Bližšie detaily neposkytli.

Vo februári Irán tvrdil, že úspešne vyslal mimo atmosféru opicu, ktorá sa bezpečne vrátila na Zem. Zverejnené fotografie však vyvolali otázky, či pred štartom misie a návratom zachytávajú to isté zviera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies