Irán zneškodnil bojovníkov napojených na "zahraničnú špionážnu službu"

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 11:34 • 2 min
Irán zneškodnil bojovníkov napojených na "zahraničnú špionážnu službu"

TEHERÁN - Elitné iránske Revolučné gardy rozbili militantnú skupinu napojenú na "zahraničnú výzvednú" agentúru a usmrtili jej členov, informovala dnes iránska oficiálna tlačová agentúra IRNA.

slovakia

left justify in out

Ako píše americká agentúra AP, mediálna správa z Teheránu neidentifikuje zmienenú teroristickú skupinu ani neudáva podrobnosti o fyzicky zneškodnených osobách. IRNA len poznamenáva, že gardy zhabali militantnej skupine veľké množstvo zbraní a komunikačného technického zariadenia.

 

Záťah sa uskutočnil v provincii Sístán a Balúčistán neďaleko hraníc Iránu s Pakistanom. V tejto zemepisnej oblasti dochádza niekedy k ozbrojeným stretom medzi iránskymi armádnymi zložkami a militantnými skupinami spojenými s al-Káidou.

 

AP podotýka, že Irán čas od času ohlási podobné udalosti týkajúce sa rozbitia militantných skupín.

Revolučné gardy sú zložkou ozbrojených síl Iránu. Sú však oddelené od pozemného vojska, námorníctva i letectva. Majú svoje vlastné pozemné jednotky, námorníctvo, letectvo, rozviedku a aj špeciálne útvary.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies